Лидерът на Консервативно обединение на десницата (КОД) Петър Москов ще предложи шампиона по бокс на Кубрат Пулев да влезе активно в политическия живот. Утре двамата ще проведат среща, след което ще направят изявление пред медиите. Днес Москов е разговарял с Пулев по телефона за състоянието на страната, а шампионът е показал и познаване на ценностите на десницата. 

"Петър Москов се свърза по телефона с шампиона по бокс Кубрат Пулев, който през последните месеци остро критикува българските политици и липсата на ефективно лидерство. Двамата са провели дълъг разговор за състоянието на България и проблемите на българските граждани", се посочва в съобщение на партия КОД.

Според съобщението Петър Москов е останал впечатлен от задълбоченото познаване не само на политическата ситуация  в страната, което Пулев е показал в разговора, както и познаване на основните политически идеи и ценности на десницата и програмните тези на българските десни партии. 

Пулев е одобрил изцяло идеята на КОД, БЗНС и БДФ да обединят българската десница. По инициатива на Петър Москов двамата ще се срещнат утре. На срещата Москов ще  предложи на Кубрат Пулев да влезе активно в политическия живот на България.