Запис от видеокамера, разпространен в социалните мрежи, показа как около 18:00 ч. във вторник, след покупка от павилион в центъра на село Равда, мъж на колело си тръгва заедно с кутията за дарения.

Събраната сума е била около 150 лева, необходими за лечението на 5-годишната Даная.

Светкавичната развръзка идва, след като местни жители се обединяват в издирването на крадеца и успяват да открият кой е той.

Става дума за 24-годишен мъж, който признава, че е извършил кражбата, защото е затънал в дългове.

Извършителят на престъпното деяние твърди, че се разкайва, а собствениците на павилиона са предпочели да не подават сигнал в полицията и да му дадат срок от една седмица, в който да върне парите.

Снимка: bTV

Майката на 5-годишната Даная разказва, че парите са нужни за терапия за вливане на стволови клетки на малкото момиче.

Към момента вече е извършена една процедура, като през март предстои и втора.

По думите на лекарите Даная се нуждае от още между 2 и 4 процедури, за да може речевият ѝ център да бъде възстановен напълно и това да сложи край на 3-годишната борба на семейството.

"Толкова трудно ги събираме тези пари, с помощи от приятели. Почувствах се обидена от постъпката на това момче. Хората са отделили от хапката си, за да дадат на моето дете и един младеж посяга на тези пари, аз не мога да му простя", каза Теодора Иванова.

Малката Даная се нуждае от още между 40 и 80 хиляди лева, за да завърши своето лечение, а набирането на средства продължава.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

Титуляр: Теодора Панайотова Иванова

IBAN: BG23 BPBI 7937 4027 6894 01

BIC: BPBIBGSF