„В БСП тълкуваме загубата си на евроизборите именно като загуба, но БСП може и да бъде първа политическа сила и го доказва в отделни райони. В Добричкия район, за който аз отговарям и съм ангажиран, сме първа политическа сила. Това показва, че при мобилизация на местните структури може да се получи победа”, коментира в „Тази сутрин” Красимир Янков от БСП.

По думите му резултатите от тези избори са вследствие на слабостта на БСП, а не на силата на ГЕРБ.

Снимка: btvnovinite.bg

„Виждате, че резултатите показват отлив на гласове от управляващата партия, която е и във формата на коалиция, което показва, че ГЕРБ върви надолу. Но проблемът е слабостта на БСП и грешките, които допуснахме”, каза още Янков.

„Тепърва предстои да направим анализ и да се предприемат конкретни действия и да се предприемат мерки за недопускане на повече грешки и отстраняване на слабостите”, каза още представителят на левицата.

По думите му загубата на тези избори се дължи и на липсата на доверие и на подкрепа за това, което е предложила БСП на тези избори.

„Кампанията показа, че не успяхме да мотивираме твърдото си ядро, което е около 650 000 избиратели и този въпрос трябва да бъде детайлно изследван”, заяви Янков.