Предложението на ГЕРБ за нова Конституция е тотална глупост. Очевидно страхът, който е обладал премиерът Бойко Борисов, е голям. Не знам защо е този страх от служебно правителство.

Моята прогноза: септември месец Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет с подкрепата на ДПС. Народът все повече ще бъде наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС.

Това заяви Костадин Паскалев от БСП и бивш строителен министър по повод инициативата на ГЕРБ за конституционни промени. За „Тази сутрин“ той обясни, че смята за абсурдно това премиерът да „мята“ през джипа стотици милиони, за да реши даден въпрос, а няма ресурс да осигури машинно гласуване.

„В една държава един политически субект е длъжен да има позиция по всички въпроси, които вълнуват хората. За няколко месеца бяха раздадени милиарди левове“, обясни той и като пример даде инвестираните пари за изграждането на АМ „Хемус“.

По думите му средната цена на километър у нас е 11 млн. 600 хил. лв., която, отбеляза той, е значително по-висока от тази в Германия.

„И тогава си задаваме въпроса „Кои са икономическите субекти, които изграждат магистралата“ и вторият въпрос: Как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас“. Ако се погледне внимателно, ще видим, че все повече се увеличава делът на офшорните фирми. Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт“, категоричен беше той.  

Паскалев подчерта, че не е знаел за срещи между Кирил Добрев от БСП и депутата Делян Пеевски. За „Тази сутрин“ Добрев обясни, че е имал публични срещи с депутата от ДПС, като са обсъждани изминалите местни избори.

„Вие знаете ли къде е Делян Пеевски? 3 месеца не сме чули гък от ДПС освен защитата на студения резерв на ТЕЦ-Варна. (…) Делян Пеевски няма да влезе в БСП през Кирил Добрев“, изтъкна Паскалев.

Той уточни, че БСП е била непоследователна в политиката си през последните 4 години. Според него това се дължи на ръководството на партията, в което е и той.

„Партията проведе два вота на недоверие към кабинета на тема корупция. Сега площадите са пълни поради причината, че народът разбра, че управлението е корумпирано и ресурсът не се харчи в полза за всички, и е създадена олигархична структура, която облагодетелства, във вреда на народа, определен кръг от хора“, допълни той.

Вижте още във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!