История с щастлив край – кон, който помага в терапията за деца със специфични нужди, беше намерен след 24-часово отсъствие.

Морал е един от обитателите в базата на Сдружение „Конна терапия“. След като изчезва, хората от сдружението разпространяват пост във „Фейсбук“, споделен над 10 хил. пъти. Така, само за едно денонощие, Морал се връща при стопаните си.

Как е изчезнал и дали някой го е върнал, остава загадка, разказа в „Тази сутрин“ Веселина Фелдман – основател на сдружението.

„Той вчера изчезна тук от поляната до стопанството, което ние смятаме, че няма как да стане без човешка намеса, тъй като си познаваме добре конете. Кобилата, която е водач на стадото, е с GPS и ние през цялото време знаем те къде се намират. Преглеждайки трака, който те са изминали, е нормална ситуация. Те са били тук. Не са били подплашени или нещо да се е случило. Просто изчезна мистериозно“, разказа Фелдман.

Загубата му би разбило много сърца, най-вече на родителите и децата, които посещават стопанството – между 70 и 100.

„Нямаше да имаме и как да продължим нашата работа“, посочи Фелдман.

Тя не изключва вероятността Морал да е събудил морала у похитителите си, ако наистина е бил отвлечен, след като са видели публикацията във „Фейсбук“.