Не стихва подкрепата за проф. Тодор Кантарджиев. Тази сутрин пред Националния център по заразни и паразитни болести негови колеги отново се събраха на протест в негова защита. Протестни акции имаше не само в София, но и в други градове в страната.

Темата коментира и главният държавен здравен инспектор - доцент Ангел Кунчев. Според него, внезапното пенсиониране на професора е законно, тъй като всеки може да бъде пенсиониран без негово съгласие. Освен юридически аспект обаче, освобождаването на проф. Kaнтарджиев има и човешка страна, допълни доц. Кунчев.

Широк отзвук е получило и интервюто на професор Кантарджиев пред bTV.

„Страшно много хора ни подкрепиха, не само от колегията, от цялата страна – от всички възрасти – над 4600 има под петицията. След всичко казано мисля, че ние сме постигнали първата си непосредствена цел – мислещата част от обществото да разбере какво се случва“, заяви в ефира на „Тази сутрин“ проф. Мария Николова.

Кантарджиев е разговарял с колегите си след вчерашното му интервю.

„Той ни помоли да вложим енергията и организационните си умения в развитието на Центъра. Да подкрепим проф. Христова, да бъдем екипа, който винаги сме били. Пенсионирането му не го приемаме като развод, ще продължим да контактуваме с него и да искаме отново да работим заедно“, категорична е Таня Гюрова, юрисконсулт.

От НЦЗПБ обявиха, че недоволството им ще продължи, но се връщат на работните си места, защото ги чака много работа.