Във Видин коледните лампи и витлеемската звезда ще бъдат окачени на паметника "Победен щурм". Открит е официално през 1944 г. и е посветен на Трети пехотен Бдински полк. Коледната украса, част от която вече е поставена върху паметника, предизвика критиките и недоволството на част от гражданите в крайдунавския град.  

„Не мисля, че е редно да се слага украсата там. Така оскърбяваш паметта на войните“, коментират част от хората.

Според тях това било подигравка с паметника. Някои изразиха дори възмущението си, че гласът на гражданите не се чува.

Други обаче твърдят, че е красиво и нямат нищо против.

„Хубаво е. Дали е редно, сигурно е редно. Все пак това е центърът на града“, коментира жена от Видин.

Неин съгражданин пък уточнява, че няма проблем, защото украсата в крайна сметка ще бъде махната. Според него всички трябва да се радват, че паметникът е осветен.

„Едва ли на някого би ми хрумнало да поставя на паметника каквото и да било, без да се консултира с Българската православна църква и министерство на културата. Коледа е символ на надеждата и вярата, на любовта в утрешния ден. Естествено, тя е свързана с жертвите, с хората, които са дали живота си за бъдещето на нашата страна и на нашия роден град“, коментира кметът на града Цветан Ценков.

Паметникът е украсен, защото така се изразява и почитта към героите. Понеже става дума за Рождество Христово – един от най-светлите християнски празници, коледната звезда символизира точно това. От кметството на старопрестолния град не виждат нищо лошо в това и поставят лампичките там за трета поредна година.