За поредна година бяха раздадени наградите "Златна игла", отличаващи най-добрите в областта на модния дизайн. Радослава Лазарова получи най-високото признание за мода в България - "Дизайнер на годината". 

"Истински съм се трудила. Вдъхновена съм! Важна е отдадеността на професията. Оценката за работата ми е голяма чест в тези трудни времена. Това ме мотивира" - сподели тя в студиото на "Тази сутрин. 

Авторската дантела е това, което я отличава като творец. Тя сама произвежда и моделира дантелата в различни наанси и форми и така сътворява своите булчински и официални рокли. 

"Тези рокли са изкуство, което остават в годините, защото са от най-специалните събития в живота на човек. Но дори и заради пандемията някое събитие да се е отменило, нито една дама не се е отказала от роклята си" - издава дизайнерката. 

Според проф. Любомир Стойков, председател на Академия за мода, наградите тази година са били малко по-сособени.

"В настоящата сложна ситуация тези награди се дават и за смелост. Българската модна индустрия и модният дизайн не паднаха на колене пред ковид пандемията - това е най-важното. Оцеляването на дизайнерите е предпоставка за оцеляването на целия наш живот" - сподели той.

На въпроса как да сме стилни с маски на лицата, професорът отговори, че стилът и красотата никога не се предават. 

Други носители на награди "Златна игла" са:

  • Антон Узунова - Най-добър млад дизайнер на годината
  • За модна къща - "Алегра" с дизайнер Радостина Илиева
  • За моден грим - Елиза Попова 
  • За моден фотограф - Костадин Кръстев-Коко 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!