Два деца пропаднаха в една и съща необезопасена шахта в рамките на месец. Шахтата е дълбока близо метър и половина и е разположена на тротоар в централната част на Стара Загора. bTV провери кой е допуснал тя 
да стои необезопасена. 

Шахтата принадлежи на жилищна сграда
Снимка: bTV

Въпреки че е тясна, шахтата представлява опасност за по-малките деца. Първият инцидент се случва преди близо месец, когато малко дете пропада. След него са поставени предпазни колчета и обезопасителна лента, които обаче изчезват. Така в понеделник се случва втори инцидент с друго дете.

„Около 17:30 ч. мъжът ми се е прибирал с детето. Той е малко палав, обикновено гледа да го държи за ръка, но може би на въпросния участък е бил пуснат. Както върви директно пропада надолу. Имало е нещо като дъска от паркет и не е било ясно, че това е шахта. Детето много се е стреснало“, разказа Татяна Гюзелева, майка на пострадалото дете.

За щастие, детето се разминава с леки охлузвания на едното коляно.

След инцидента на място пристигат представители на общината. 

„Идвайки на място установяват, че това е прилежащата шахта към етажната собственост. Независимо от това, те действат бързо и адекватно като обезопасяват шахтата“, каза инж. Мима Георгиева от община Стара Загора.

На следващия ден, когато идват, за да вземат размери, се оказва, че шахтата вече е обезопасена от собственика на близкия магазин. Жената вика майстор, който слага клетка на шахтата и бетонира пространството около нея.

Шахтата е обезопасена от собственичката на близкия магазин
Снимка: bTV

bTV потърси домоуправителя на сградата, към която принадлежи шахтата, но се оказа, че такъв в момента няма.