Младо момиче пострада при пропадане в шахта в София. Инцидентът е станал вчера на един от подлезите на НДК.

30 октомври. Както всеки ден Кристина слиза от трамвая и тръгва към подлеза на път за работа. Не стига обаче до офиса. 

„Вратите на трамвая се отвориха. Излязох и точно след 2 крачки пропаднах в шахтата. Слава богу имаше хора, които веднага ми помогнаха. Издърпаха се. Половината бях навън, половината вътре.”, разказва пострадалата Кристина Манасиева.

Снимка: btvnovinite.bg

Оказва се, че решетката на шахтата липсва. Мястото не е и осветено. Дупката не е била обезопасена, не е имало конуси и е било трудно да бъде забелязана.

„Нямаше осветление сутринта. По никакъв начин не се вижда, че човек може да пропадне. На единия крак имам оток, имам рани, синини и много ме боли”, казва Кристина. 

Веднага пуска сигнал до общината.

„Можеше и дете да пропадне вътре, защото има училище", подчертава Кристина.

От общината обясниха, че мястото е обезопасено още вчера. Изпратили екип веднага след като получили сигнала.

Снимка: btvnovinite.bg

„Взели сме веднага мерки. Шахтата е обезопасена. Имаме нагласата днеска да подменим почевидно откраднатата част от тази решетка”, казва главният архитект на район „Триадица” Иван Шишков.

Според Шишков премахването на капака на шахтата е вандалска проява. Наша проверка показа, че решетката не е открадната, а изгнила и пропаднала в шахтата.

Зрители ни сигнализираха, че и преди са пускали сигнали за опасния подлез между булевардите „Пенчо Славейков” и „Витоша”.

Снимка: btvnovinite.bg

А малко преди обяд решетката беше подменена.