Втори случай е регистриран в Пловдив с пропадане в необезопасена шахта. Мястото отново е квартал „Коматево“, където вчера мъж остана заклещен в тръба 11 часа.

Костадин Георгиев пропаднал преди десетина дни, докато се разхождал с приятел. Излязъл от шахтата със счупено ребро и спукан бял дроб.

Костадин Георгиев
Снимка: bTV

„Изобщо не се виждаше, че има шахта. Като стъпих, пропаднах, не успях да падна вътре, счупих си ребрата на ръба, иначе шахтата е шест метра надолу“, коментира мъжът пред bTV.

Десет дни след този инцидента шахтата е символично обезопасена. А мъжът, който прекара 11 часа, заклещен в тясна тръба, все още е в шок, разказа съпругата му Атанаска Маданска.

„Не си чувства краката от коленето надолу, от премързване или от дългото седене в тясно пространство, да не говорим психически, бил си в ковчег 10 часа“, коментира тя.

Атанаска Маданска
Снимка: bTV

Проверка на общината след инцидента показа, че отводнителната тръба стои необезопасена повече от три години, откакто новоизграденото Коматевско шосе е пуснато за движение.

"Най-вероятно има много такива дупки, нямам представа защо не е направено обезопасяване. Ние имаме известна вина, че не сме ги видели”, коментира Костадин Язов, кмет на район „Южен“ в Пловдив.

Звезделина Кирякова показа снимка на дупка, която по думите ѝсе намира на спирка, на оживен булевард. „Лично аз пет пъти съм изпращала сигнали на кмета и той не реагира“, коментира тя.

„Дупките са три, другата е до Пощата и на едно детенце там му беше пропаднало крачето“, допълни Донка Тасева.

Комисия ще провери трасето и ще обезопаси дупките.