Кой е големият печеливш на евровота у нас – коментар на анализатора Георги Харизанов и двама от гражданските кандидати за евродепутати - Мария Пиргова и Кольо Парамов.

„Успехът на ГЕРБ на евроизборите е комплексен. Безспорен факт е, че най-голяма роля изигра Бойко Борисов. ГЕРБ продължава да е Бойко Борисов. Цветан Цветанов също положи огромен труд”, на мнение е Харизанов.

„И ГЕРБ, и БСП направиха всичко възможно скандалите около „Апартамент гейт” да бъдат потушени. Те са престъпление, ако в държавата има главен прокурор и нормално работеща КОНПИ. Смятам, че скандалите няма да стихнат и евроизборите ще бъдат само завръзка на конфликтите”, коментира Мария Пиргова.

Според нея Бойко Борисов няма институционалната сила да изчисти името на ГЕРБ, а това могат да го направят съдът и прокуратурата.

Пиргова прогнозира, че след няколко седмици ще станем свидетели на нови скандали и битка за предсрочни избори.

По думите на Кольо Парамов много малко хора познават Бойко Борисов, а той е „много сложен за познаване”. Според него ниската избирателна активност на евроизборите означава, че в държавата има голям проблем.