„Трупа се една апатия, не може през два месеца да има избори и на всички да представяме пак същите политици и послания. Аз съм оптимист, че на третия път ще бъде съставено правителство и разговорът ще надделее“, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

По думите му на днешните политици им липсва патриотизъм и единение, подобно на нашите предци, които са работили за Съединението.

„От Народно събрание до Народно събрание нивото пада. Мъчно ми е да го кажа, но е така. Трябва да знаят народните избраници, че те са там, за да представят България и своя суверен, както и да мислят за доброто на България“, коментира Димитров.

Кметът на Пловдив коментира и борбата с пандемията от COVID-19.

„Тежко е, но ние сме корав народ и ще се справим. Накрая ще излезем победители“, каза Димитров. Той допълни, че докато е лежал в болница с коронавирус, е преосмислил живота си.

„Тежко е, не го пожелавам на никого“, каза още той.

„Към нови мерки винаги подхождам с разбиране, защото отсреща има хора, които хранят семействата си. Трябва да намерим начин. Ние отнехме живота на децата и учениците си, растат без социален живот, това не е нормално“, каза Димитров.