Създателят на кампанията "Капачки за бъдеще" Лазар Радков е сред инициаторите на "Каузи БГ" - нова платформа, която обединява благотворителни кампании.

В студиото на „Тази сутрин“ той обясни по-подробно за новото начинание.

„Всичко започна преди два месеца и половина, мой приятел програмист се свърза с мен и ми предложи да направим приложение, в което хората да могат да се абонират срещу малки суми и регулярно да подкрепят идеята. Предложих му да го направим за повече каузи, като платформа, която да популяризира смислените каузи и най-вече да върнем вяра на хората, че благотворителност може да се прави безвъзмездно“, заяви Радков.

Той допълни, че всички дарения на 100% ще стигат до каузите и не се отделя никаква комисионна. Всеки месец ще се публикува подробен отчет, както и движенията по банковите сметки.

„Една от последните новини от кампанията „Капачки за бъдеще“ е, че преди две седмици първата линейка за недоносени бебета, събрана със средства от кампанията, вече е факт. Понеделник следобед тя извършва първия транспорт на недоносено бебе, което е родено в Карлово“, разказа още Радков.

Вижте какво още обясни Лазар Радков във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!