Зрелищен обир на аптека беше извършен в София. Като на кино извършители са успели да преодолеят охранителната система и няколко врати в рамките на броени минути.

Снимка: btvnovinite.bg

Взломът е извършен на 26 ноември в столичния квартал „Обеля 2“. Първоначално извършителите са задействали пробно СОТ системата, за да видят за колко време ще дойдат охранителите.

45 минути по-късно, около 2:30 ч. през нощта, те влизат в аптеката, преодолявайки четири прегради, разказа собственикът на обекта Георги Катинов в „Тази сутрин“.

„Първо имаме врата, която са строшили. След това вътре имаме метална решетка, която са преодолели. Между аптеката и складовото помещение имаме метална блиндирана врата със секретно заключване, която преодоляват за две минути. Там има каса, в която в аптеките се съхраняват наркотични лекарства. Разбиват и нея. Очевидно не са търсили наркотични лекарства, защото вземат само сума пари“, разказа Катинов.

Снимка: btvnovinite.bg

Целият обир е продължил 4 минути. По думите му, след като са излезли обирджиите, после един от извършителите се е върнал след 3 минути, очевидно недоволен от плячката и е взел всичко от касовия апарат.

Записите на камерите са предадени на полицията. Води се разследване по случая.