Поредно голямо събиране на пластмаса за благотворителност. Кампанията „Капачки за бъдеще“  ще се проведе през този уикенд, като има нова цел – закупуване на детска линейка.

500 тона капачки са събрани от началото на кампанията за четири години. Организаторът на инициативата Лазар Радков обясни, че тази неделя на пл. „Александър I Батенберг“ в София, между 9 и 16 ч., ще има пункт, където желаещите да се включат могат да предат капачки.

Снимка: btvnovinite.bg

Подобна инициатива, по същото време, ще има още в Петрич, Благоевград, Пазарджик, Троян, Шумен, Хасково, Ботевград и други градове.

„Благодаря на всички хора, които помагат, понеже вече направихме първия транш за детска линейка, която до няколко месеца ще бъде готова и това ще бъде първата детска линейка за страната. В София има две“, обясни Радков.

От „Капачки за бъдеще“ за бъдеще допълниха, че след закупуването на тази линейка, веднага ще започне кампания за втора спешна кола за деца. За първите две години на инициативата успява да подмени стари и амортизирани кувьози 22 общински болници.