"Болно ми е да гледам посредственото управление на Община Сандански, а то беше такова през последните четири години", каза в „Тази сутрин“ кандидатът на ГЕРБ за кмет на града Стоян Стоев.

„Влизаме във втория тур с ясната и категорична нагласа за победа, с нагласата Сандански да е на мястото, на което трябва да бъде като туристическа община. Тя трябва да е привлекателна за потенциалните инвеститори, а хората да са горди, че живеят точно там“, каза той.

Стоян Стоев подчерта, че сценарият от 2019 г. се повтаря и тогавашният кандидат на ГЕРБ – Кирил Котев, е на балотаж със сегашния кмет, но неговите шансове този път са по-големи. Той е убеден, че през последните 30 дни е показал на хората, че „не бива да се работи на парче“.

„В момента двама от отпадналите кандидати за кмет – от „Български глас“ и от партия „Зелените“, излязоха с подкрепа, но ние разчитаме предимно на гласа на гражданите. В по-малкия град изборът е строго мажоритарен“, посочи още той.  

Една от неговите задачи е да се погрижи за доходите на хората.

„Ако ние работим във всеки едни сектор така както трябва, например да повишим конкуренцията в туризма, това ще доведе и до по-високо заплащане“, обясни той.

Според него местното население ще има по-голяма заетост и по-добри доходи, ако в Сандански бъдат привлечени повече туристи.

Всичко за местните избори следете в онлайн репортажа ни: