Претендентът за държавен глава от ВМРО доц. Милен Михов отвори вратите на дома си за зрителите на bTV. Кандидатът за президент посрещна екипа ни в апартамента си в 5-етажен блок в квартал „Картала“ във Велико Търново. Казва, че живее на покрива – на таванския етаж.  

„На шега или наистина, на покрива. Това е едно приятно място, от което се вижда една прекрасна гледка към този наистина божествен и фантастичен град. Това е единственото ми жилище, тук живея и тук ми харесва“, допълва той.

Снимка: btvnovinite.bg

Михов споделя къде пие чаша вино вечер: „Терасата е любимото ми място за почивка. Колкото и да е труден денят, независимо от времето, панорамата се мени буквално с минути - изключително красива е. От връх Ботев, през Бузлуджа, целият Балкан е като на длан. Велико Търново е буквално в краката ти, а Царевец – някъде в далечината се е сгушил в планината. Това е мястото, което осмисля почивката“.

Кандидатът за живее в двустайния апартамент със семейството си. По думите му споделя домашните задължения със съпругата си - и чистенето, и готвенето.  

Снимка: btvnovinite.bg„Жена ми успя да ме убеди, че правя най-хубавите салати и вечер салатата е моя грижа. Обичам да готвя. Рибата ми е любима за приготвяне. Обичам и да я приготвям, обичам и да я консумирам. Домашните задължения трябва да се вършат общо. Имам щастливо семейство, което ми дава спокойствие и домашен уют“, каза още той.

Политикът от ВМРО колекционира военни сувенири от Първата и Втората световна война. Показва български бинокъл Б8 – същият като на „Карл Цайс“, които ги проектират 1917-1918 г., но ги правят в София. Притежава и оригинала.

Снимка: btvnovinite.bgКутия от немски противогаз също е в колекцията му. Споделя, че е член на специализиран клуб, който се занимава с реставриране, реконструиране и възстановки от Втората световна война. 

Снимка: btvnovinite.bgМилен Михов притежава 31-гоишен трабант, любител е на марката.

Заради своята страст към тези автомобили като депутат в 43-ото Народно събрание, Михов внесе предложение за промяна в Закона за движение по пътищата, която се дефинира понятието „исторически автомобил“.