"Хора като Калоян са единици. В другите държави ги търсят. Талантът е важен, упоритостта също", казва Георги Георгиев за своя ученик - 10-годишният Калоян Гешев.

Той изуми журито на "България търси талант" с уникалните си способности само за секунди да смята сложни задачи.

Според Георгиев тези способности са заложени в клетките на тялото и затова може да се проявят в най-ранна възраст. Калоян разбира, че може да смята много добре, когато е едва на 3 г.

"Понякога давам съвети на учителите, когато грешат задачите. Когато си го сметна наум и видя някоя грешка, казвам на госпожата. Тя поправя детето, което решава, и после обяснява задачата отначало", сподели Калоян за смятането в клас. 

"Процентите също са ми лесни", каза той и пресмятна задачи с умножение на двуцифрени, проценти и корен квадратен в студиото на "Тази сутрин".

Според неговия учител Калоян може за 15 секунди да изчисли корен квадратен от 8-цифрено число. В скоростните изчисления може да побеждава и възрастни.

"Колкото по-рано едно дете бъде подготвено, толкова по-непобедимо става. Той прави това нещо естествено. Но всеки път се опитва да го прави все по-бързо. За него е важна частицата от секундата", разказа учителят.

Има ли задача, която Калоян не може да реши - четете в Ladyzone.bg.