Кал, неасфалтирани и мръсни улици в село Ново Делчево. За това сигнализират зрители на bTV. Селото се намира само на 5 км от Сандански. Жители сигнализират, че са събирали подписка и са писали жалби до община Сандански, но ситуацията не се променя. 

Младите семейства, населяващи Ново Делчево, вече обмислят да го напуснат, ако някой не чуе молбите им и този път. 

“От над пет години се събират подписи в селото и се изпращат и до двете кметства, но има само предизборни обещания”, каза жител на Ново Делчево. 

Майки разказват, че не могат да разхождат децата си количките навън. 

“Аз съм солидарен с хората за улиците. Действително при проливни дъждове улиците стават реки. При направата на канализацията и смяната на тръбите улиците бяха засипвани с баластра, а нивото на улиците се вдигна с 40-50 см. Трябва да се направи основен ремонт на шахтите, защото те са задръстени”, каза кметът на Ново Делчево Валентин Апостолов.  

“Решението е цялостно асфалтиране на улиците на село Ново Делчево. Те са с дължина до 10 км. Общината е пуснала обществена поръчка и до месец и половина трябва са започне асфалтирането. Това ще струва над 11 млн. лв.”, каза зам.-кмет по строителството в Сандански Благой Дончев.

Друг жител разказва, че това са само обещания и проект няма.