Т.нар „Валиумен изнасилвач“ е човек със сериозни отклонения в сексуалното си поведение, които със сигурност са израз на отклонения и в неговото личностно развитие.

Такъв профил на чужденеца, който е обвинен за насилствени дейности спрямо жени в България, а и в други страни, направиха експертите в студиото на „Тази сутрин“.

„Налага се да употребява лекарства за успокояване, за да може да осъществи своите сексуални желания. Това е системно поведение. Явно той е някакъв вид психопат – има психопатно личностово развитие. Има сериозно отклонение в сексуалните си намерения, желания и начина на тяхното осъществяване. Може би удоволствените изживявания в секса при него са свързани с това“, посочи психологът Цветеслава Гълъбова.

А според сексолога доц. д-р Румен Бостанджиев травмите на жертвите на чужденеца са не само физически, но преди всичко емоционални.

„Това очевидно е харизматичен мъж, който успява да работи много добре с фантазиите на жените и да създава у тях очаквания, които ги мотивират да осъществят контакт с него. Травмата е тежка – когато се довериш на някого и емоционално си готов да се свържеш, а когато действа като обект с теб“, посочи Бостанджиев.

Вчера в "Тази сутрин" разказахме за двата случая и за причините холандските медии да нарекат мъжа "Валиумния изнасилвач".

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!