Нидерландецът Йохан-Фредерик Стелингверф, познат в родината си като "Валиумния изнасилвач" остава в ареста. Това реши Софийският районен съд.

Мотивите на магистратите са, че мъжът може да извърши ново престъпление или да се укрие. В съдебната зала стана ясно, че договорът му за наем на апартамента, в който живее изтича на 18.01.

Снимка: btvnovinite.bg

Пред съда Стелингверф каза, че ще докаже, че е невинен. Мъжът заяви, че е бил бит в ареста, затова помоли да не бъде връщан там. Стелингверф запази мълчание пред медиите.

Прокуратурата твърди, че той е изнасилил млада жена в жилището си, която преди това е упоил и привел в безпомощно състояние. Жертвата този път е унгарка, а случката е от 23 октомври.

Снимка: btvnovinite.bg

Обществения интерес към историите за известния като „Валиумен изнасилвач“ Йохан Стелингверф е огромен в родината му. В медиите той е описан като човек, който е свръх интелигентен, перфекционист, но и самотник. Човек, който в някакъв момент става агресивен.

38-годишният нидерландец живее в София от около година. Описван е от съседите си като изключително харизматичен и пленяващ жените. В Нидерландия се питат – защо такъв човек прибягва до насилие, когато може да получи интимност доброволно.

Снимка: Стоян Георгиев


Прокуратурата в Испания и Малта, където на Йохан са повдигани обвинения за изнасилване през 2016 г. и 2014 г.,така и не успява да докаже вината му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!