Предстои днес властите да обявят официално за какво е разследван "Валиумния изнасилвач" у нас. Вчера той беше върнат в жилището, което обитава в столицата.

Полицията води разследване, вчера са разпитани съседи.

Междувременно в медиите се появи информация, че през октомври чуждестранният гражданин е изнасилил жена от Унгария, която му дошла на гости. Двамата пили алкохол, след което тя изпаднала в безсъзнание. На следващия ден се събудила с наранявания по тялото и с ясното усещане, че върху нея са извършвани насилствени действия.

Подобен е случаят и с българка, която пострадала от ръцете на изнасилвача по Коледа, отново в София.

Предишни провинения

Оказва се, че чуждият гражданин има богато минало, свързано с изнасилвания на жени. Около 10 случая са известни, но в едва 3 от тях се е стигнало до обвинения.

  • През 2006 г. мъжът бяга в Бразилия, след като властите в родната му Нидерландия пускат негова снимка с предупреждение. Арестуван е в град Куртиба и екстрадиран в Нидерландия.

  • Вкарват го в затвора, но присъдата му е намалена. Няколко години, след като го освобождават, е реабилитиран и в документите му не се посочва, че е бил осъждан. 

  • "Валиумния изнасилвач" дори успява да изтрие информацията за себе си в интернет. Така той се запознава с жени и ги примамва без те да усетят, че са в опасност.

  • През 2014 г. е обвинен в изнасилване в Малта. След като отрича, обвиненията към него са свалени.

bTV получи и информация от властите в Испания, според която през ноември 2016 г. е имало повдигнато обвинение срещу същия човек в Барселона. Запознава се с момиче, което тръгва с него доброволно. Краят на историята е сходен с предишните случаи.