Въпреки че Мария Бакалова не успя да спечели „Златен глобус“, номинацията ѝ за престижната филмова награда е постижение сама по себе си и развълнува всички.

Актрисата от Бургас се превърна във една от най-дискутираните знаменитости у нас през последните дни.

Първи стъпки в актьорското майсторство тя прави в родния си град.

„Мими започна с флейта и от първия момент се отличи с нейната чувствителност – много емоционална, много интересна като мислене. Пееше също така добре, но още от прогимназията се разбра, че това дете носи някаква друга същност, а именно – артистична. Театралната специалност вече беше открита в училището и никой не се съмняваше, че там е нейното място“, спомня си Юлия Ненова, бивш директор на музикалното училище в Бургас, която познава Мария от 5. клас.

По думите ѝ Мария Бакалова е била много умно и интелигентно дете, отлична ученичка. Единствено тя е получила пълна шестица на матурата по български език и литература.

„Още при първата ни среща, когато тя дойде да я подготвям, ми направи изключително добро впечатление – изключително талантливо дете“, казва режисьорът Симеон Димитров, който е първият преподавател по актьорско майсторство на Мария Бакалова.

Изказването на преподавателя от НАТФИЗ Иван Добчев за актрисата режисьорът коментира така: „Изненадващо е професор да отрече студента си. Това не го приемам“.

Вижте повече във видеото!