„Скандалът „Бакалова – Добчев“ е произведен скандал“, заяви съоснователят на СФУМАТО Маргарита Младенова в предаването „120 минути“.

През седмицата едно интервю на Иван Добчев, учител на Мария Бакалова в НАТФИЗ, стана повод за силна обществена реакция. В него той казва „Да се слагаш – на мъже или на публиката. Болшинството хора – и артистите особено, са суетни и искат да бъдат желани, пожелавани на всяка цена“.

Коментарът му за младата и успяла актриса предизвика изключително негативни коментари в социалните мрежи и обвинения в сексизъм.

Проф. Иван Добчев беше поканен за гост в „120 минути“, като първоначално прие покана на Светослав Иванов, а по-късно отказа. На негово място гостува Маргарита Младенова.

„Не е въпросната фраза на Иван Добчев скандала между нея – студентката му и него – професорът. Тази фраза – да се слага на мъже и да се слага на публиката – е професионален жаргон“, коментира Младенова. По думите й тя се отнася за амплоато в изкуството.

„Иван се радва на успеха на Мария, тя мина през стената и в момента пребивава в приказката си“, каза още Младенова.

„Успехът се понася по-трудно от провала и тази перспектива за Мария – как тя ще се развие и каква актриса ще стане… Съдбата на артиста е трудна и иска самочувствие с покритие,“, каза още Младенова.

Тя определи твърдението, че Добчев е женомразец като „пълни глупости. „Аз не мога сериозно да тръгна да анализирам и да се противопоставям на тези тенденции на хора, които въобще не разбират какво е изкуство“, допълни Младенова.

Според нея Добчев не харесва филма „Борат 2“ с основание, а наградите са машина, свързана с индустрията.

„Иван би искал тя да не остава само в „комерса“, заяви Младенова.