Сигнал за ремонт на междублоково пространство в столичния квартал „Красна поляна“ повдигна въпроси за качеството на работата по настилката. Тротоарът и целият паркинг е направен миналата есен, но настилката по тротоара вече се рони.

Трябва да извикаме строителя да обясни какво е направено, посочи в предаването „Тази сутрин“ зам.-кметът Юлиян Вушовски.  

Снимка: btvnovinite.bg

„Това са междублокови пространства, които през годините са се оформили като паркинги от живущите и от една – две години по програма за намаляване на фините прахови частици, се правят паркинги със стандартни материали“, обясни още той.  

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му това, което се вижда на снимките, е място, което е изкопано на около 20 см, след което се наслагва трошен камък. След това ще бъдат поставени паркинг елементи, добави зам.-кметът.

Мястото е за 21 паркоместа, изпълнението не е скъпо, защото се прави с щадящи екологията материали – паркоелементи и чакъл.  

Снимка: btvnovinite.bg

„Ще се направи проверка и ако нещо е некачествено положено или материалът е некачествен, това ще бъде поправено за сметка на строителя“, заяви зам.-кметът Юлиян Вушовски.