Зрители на bTV сигнализираха за кабел във външна публична чешма край Централния плаж във Варна. Някои от потребителите в социалните мрежи алармират, че чешмата може да е опасна за децата и са притеснени кой би бил отговорен при евентуален инцидент.

Екип на bTV провери опасен ли е кабелът, който стърчи от коритото на една от най-използваните градски чешми с минерална вода. Чешмата на крайбрежната алея във Варна е сред най-предпочитаните от варненци.

Стърчащият кабел от коритото ѝ буди притеснение. След подаден сигнал от общината извършиха проверка.

"Кабелът не е под напрежение. Въпреки всичко е изолиран и предстои последваща проверка за да разберем къде е включен и ако има някакъв проблем, той да бъде премахнат", обясни Тодор Димитров от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Даниел Петров, който всеки ден кара колело в парка, разказва, че стърчащият кабел от чешмата изобщо не е изолиран случай в Морската градина.

Само на 100 метра от чешмата се натъкваме на друга обезпокояваща гледка – кабел, който стърчи пред аквариума.

Отново сигнализирахме общината. Оттам обявиха, че със своя заповед кметът Иван Портних е наредил да се извършват ежемесечни проверки на текущото състояние на мрежите и съоръженията за външно осветление.