Подобрява се състоянието на жената, която пострада при взрив на бензиностанция в Добрич. Тя ще бъде изписана от болницата утре, съобщиха за bTV от здравното заведение.

При инцидента живота си загуби нейната майка, а причините все още се изясняват. Прокуратурата разследва случая. 

Според представител на фирмата - собственик на бензиностанцията, всички колонки за гориво са в пълна изправност и се проверяват редовно от контролните органи.

По думите му причина за взрива било желанието на клиента да зареди метан в бутилка за пропан бутан.

Бензиностанцията е затворена, за да се установят щетите и да се съдейства на разследването. "Нямаме предписание от нито една институция или орган да ограничим работата", обясни Димитър Димитров от бензиностанцията.

До края на деня ще се работи с клиенти, обясни той и посочи, че бензиностанцията е в изрядно състояние – технически и по документи. Той обясни, че при инцидента няма възпламеняване или пожар, а е причинен от неизправна газова бутилка. 

Всички колонки – не само метанова и газовата, но и колонките за светли горива се проверяват редовно, твърди още Димитър Димитров. По думите му бутилката е била за пропан бутан, а водачът на автомобила е пожелал да се зареди метан. 

Колата била регистрирана за упражняване на таксиметрова дейност. Това е установила проверката на автомобилната инспекция в Добрич.

Началникът на ДАИ в Добрич – Стефан Милев, съобщи, че автомобилът притежава всички документи за извършване на таксиметрова дейност. 

"В протокола за периодичен технически преглед не е отразено, че колата е имала монтирана газова уредба. Този преглед е от 20 август 2019 г., преди около месец – това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба", обясни още Стефан Милев. 

В такъв случай би трябвало собственикът да си носи отговорност за това деяние.