„Неприемливо и непрофесионално е Елеонора Митрофанова да поставя ултиматуми“, смята Ивайло Калфин. В същото време той коментира, че изгонването на посланик от която и да е държава е равносилно на война.

Според Калфин ако Русия изпрати нови служители у нас това би бил краят на този епизод на обтегнати отношения между двете страни.

Относно изгонването на 70-те души – дипломати и служители на Руското посолство у нас, Калфин коментира мотивите за взетото решение.

„Не по този начин се правят нещата. Ако говорим за довода за реципрочност – аз се сещам и са по-големи представителства на чужди държави у нас. Ако обсъждаме втория мотив за нерегламентирана дейност, тогава няма нужда да се дават обяснения“, каза Калфин.

Предстоящият кабинет „Василев“

„Управление, което се крепи на независими депутати е нестабилно. Надявам се този път „Продължаваме промяната“ да променят подхода си“, каза Ивайло Калфин относно очакваното ново управление.

„Грешката на управлението беше голямата самоувереност на една трудно сглобена коалиция, която иска да прави реформи. Едни политици, когато не успеят да направят това, което искат, казват, че комуникационните експерти са се провалили“, смята Калфин.