През лятото ви разказахме как мъж от Бургас забърква „чудни разтвори” в дома си, след което ги продава.

Купуват ги хора, които търсят лечение на рак, аутизъм, хепатит Ц, кожни заболявания, болни бъбреци, черен дроб.

Оказа се обаче, че предлаганият от Светослав Стаматов продукт е разредена белина.

Шишенцата се поръчват по телефона. Екип на bTV се свърза с търговеца. Той ни препоръча продукта си с думите: „Чисти вируси, бактерии, гъбички, паразити и възпаления. Пиете го осем пъти на ден и впръсквате два пъти”. 

Предлаганото лекарство е с име Ем Ем Ес.

„То по кръвен път достига до всяка точка на тялото и чисти вируси, бактерии, гъбички, паразити и възпаления. Ако има бактериална, вирусна инфекция, трябва да помогне. При костно-ставните проблеми помага. Ако е болка, възпалителен процес – помага много. Може да се приеме по-скоро като лекарство, защото то премахва причините за заболяванията”, продължи Стаматов по телефона.

И дори твърдеше, че „лекарството” лекува рак. За да има ефект, мнимият лечител препоръчваше да се пие по осем пъти на ден и да се втрива по два-три пъти дневно.

Оказа се, че същият продукт е хит в САЩ. Здравните власти там предупредиха населението, че така нареченият ММС  е опасен за здравето и че това на практика е разредена белина.

Недоверието във властите и науката прави Ем Ем Ес хит в целия свят и в България.

Продуктът пристигна при екипа ни по куриер. В указанията за употреба беше посочено, че трябва да се разреди от едно към 15 до едно към 200, в зависимост дали ще се пие или ще се впръсква в различни части на тялото.

Открихме Стаматов пред апартамента му в Бургас с цял чувал празни шишенца. Попитахме го за неговата квалификация и лицензи за продажбата на медикаменти.

„Това не е лекарство. Това е нещо, с което се пречиства вода”, каза той.

Стаматов твърдеше, че няма лиценз, за да продава продукта, защото по думите му – това не е медикамент.

Пред екипа ни той каза, че продуктът не  лекува болести, а сайтът, в който се рекламират не бил негов, а преводен.

Припомнете си цялата история във видеото!