Най-натовареното европейско летище „Хийтроу“ започва да работи за граждански цели на 31 май 1946 година. Аерогарата разполага с пет пътнически терминала и един товарен и е на 22 километра от най-големия английски град и столица на кралството - Лондон.

Всички данни около дейността на летището са внушителни. Аеропортът се използва от 80 авиолинии и го свързват със 185 дестинации в 84 държави, а ръкавите, които отвеждат пътниците до летящите машини, са 125.

То е хъб за националния превозвач на Великобритания и е място, на което авиодиспечерите никога не скучаят. Средно на ден на "Хийтроу" се извършват 1300 полета, а подробната разбивка показва, че на всеки 45 секунди един самолет излита или каца.

Летището е умален модел на град, в който може да ползвате заведения, банкомати, аптеки, интерактивни забавления, барчета за бързо хранене, ресторанти, магазини и дори хотелска част за онези с голям прозорец между полетите. За съжаление 2020 г. се оказа най-тежката в  дългата история на "Хийтроу", а спадът на пътникопотока със 73% "подчертава опустошителното въздействие на COVID-19 върху авиацията".

Международен ден на блондинките

От 2006 година днешната дата е позната като Международен ден на блондинките. Тогава за първи път е връчена наградата "Диамантено токче", която се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки. Опитите да се подчертае важността на подобна дата връщат лентата назад още към богинята Афродита – като първата известна блондинка в историята.

Легендите сочат, че тя е получила златните си кичури от Зевс. Вярва се, че блондинките са се появили за първи път преди 11 000 години, а един от митовете за тях плаши, че биха могли да изчезнат напълно до 2202 г.

Редица изследвания през годините подчертават плюсовете и минусите на това да си роден или да се превърнеш в блондинка. Едно от тях посочва, че блондинките печелели 7% по-високи заплати от колежки с друг цвят на косата.