ДПС определено навлиза в друга орбита. Сбъдват се мечтите на Ахмед Доган - Иван да е начело, а не Хасан“. Това коментира журналистът Илхан Андай пред bTV.

Областните структури на ДПС започнаха да издигат кандидатурата на Делян Пеевски за председател на движението.

„Доста дълго време ДПС харесва работягите. Тези, които правят ихтибар на човека, който пък инвестира с бюлетината си. Трябва да приемем, че етническите турци не искат вече да са сърдечни страдалци, а европейци“, добави Андай.  

На 24 февруари ще се проведе националната конференция на ДПС.

Централния съвет на партията е взел решение за провеждане на конгреса догодина, който трябва да излъчи председател след оставката на Мустафа Карадайъ.

„Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи.“ Това заявява Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет, разпространен от пресцентъра на партията.

Делян Пеевски извървя пътя от човек, който рядко виждахме в Народното събрание, човек, санкциониран по глобалния закон „Магнитски“  до основен говорител на ДПС и се превърна в един момент в председател на парламентарната им група. А сега вероятно ще стане и председател на Движението за права и свободи.

Вижте още от коментара на журналиста Илхан Андай във видеото.