Липсата на системен подход в справянето с COVID кризата у нас и хаосът, който произлезе от това, са причината за резултатите, които виждаме в момента, каза в „Тази сутрин“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Видео в социалните мрежи с двамата тежки пациенти, оставени на улицата пред лечебното заведение, шокира и разгневи обществеността.

Според Иванов това показва провала на правителството.

„Резултатът е хаос, в който и здравните работници са поставени. Когато няма планиране, човечността също започва да се проваля. Огромен провал на Борисов – затова трябва да има стратегия. Те изпуснаха времето за подготовка на системите и затова сега виждаме поредица от актуализации, които генерира хаос и дезориентация на хората. Борисов е част от комуникационния проблем и има огромна отговорност, че няма планиране“, коментира Иванов.

По думите му и в момента се изпуска още едно време за подготовка, тъй като идват коледните празници и все още няма яснота какви ще са правилата – ще могат ли българи да се приберат у дома, ще се допускат ли събирания и от колко души и пр.

Догодина пък има и избори за парламент, които също ще са под знака на COVID кризата. В тази връзка десните формации у нас са разработили приложение, което ще позволи да се следят изборните протоколи, така че да има прозрачност.