Не бихме подкрепили по никакъв начин управление на ГЕРБ и техен кабинет. Това каза представителят на коалиция „Демократична България“ Христо Иванов в изявлението си в първия работен ден на 45-ото НС.

„Легитимно е ако бъде поискана наша подкрепа, да влезем с уважение и конструктивизъм в разговор за това какво управление би могло да бъде излъчено с мандата на „Има такъв народ“, допълни той. 

„Ако „Има такъв народ“ не успее да излъчи кабинет, ние сме готови да обсъждаме и други действия, които да осигурят достатъчно време на този парламент да приеме най-необходимите действия.  преди да се стигне до избори“, каза представителят на ДБ.

"Основното нещо, което искат българските граждани, са закони и правила, за да бъде България свободна. Това не може да стане само със сговаряне по кьошетата, подчерта Иванов.

Това НС ще може да свърши само една от задачите - да отстрани от управлението Борисов, ГЕРБ и техните вечни партньори по консумация на властта – ДПС, добави той.

Според него заедността е важна, но още по-важно е законността.

Поставяме си за цел предсрочно да прекратим мандата на главния прокурор Иван Гешев и след това реформа на ВСС. Внесохме пакет от изменения в Закона за съдебната власт за закриване на специализираната прокуратура, каза още Иванов. 

Ще внесем изменения, които ще ликвидират КПКОНПИ, защото тя също се превърна бухалка. Цацаров ще бъде освободен от власт, добави Иванов. Не ни е страх от предсрочни избори, в това няма нищо страшно, но смятаме, че трябва да работим за приоритетите, които посочих, каза още той.

Не ни е страх от предсрочни избори, в това няма нищо страшно, но смятаме, че трябва да работим за приоритетите, които посочих, каза още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!