Няма нужда да се лъжем – този парламент едва ли ще изкара пълния си 4-годишен мандат, той ще работи толкова, колкото трябва, а това ще стане ясно съвсем скоро. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

По думите му основна задача е промяна в Изборния кодекс. Той посочи и основните посоки – премахване на ограничението в броя на секциите извън ЕС, вот по пощата, 100% машинно гласуване, нова ЦИК, видеонаблюдение, в перспектива – и мажоритарни избори.

„От партия „Има такъв народ“ още днес ще внесем готови промени в ИК, както и готови промени в Закона за политическите партии така, че субсидията да бъде 1 лв. на глас“, обяви Йорданов.

По думите му започва работа „парламент, който е различен от всички предишни“: „Той е различен, защото закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи – беше ясно за всички, се бяха вкопчили във властта“. Сега депутати стават „представители на хората, които протестираха една година, има депутати (…), които бяха на жълтите павета, които ядоха бой от полицията“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!