Пукнатини по жилищна сграда, разкопан паркинг пред друга и липса на достъп до трета. За всичко това хората обвиняват строителите на нова кооперация, която се намира в центъра на Бургас.

„В края на октомври започва да се копае за строеж и навлязоха и в частния ни имот, събориха оградата и изкорениха двете ни дръвчета“, разказа Мария Желязкова, която търси помощта на институциите.

Гергана Коларова няма достъп до сградата, в която живее. Той е ограничен от самия строеж.

„Принудени сме незаконно да преминаваме през съседната сграда. Адресът на въпросния строеж е на ул. „Хан Крум“ 32, за който аз имам нотариален акт. Не мога да разбера упорството на община Бургас - защо искат да вземат адресната ни регистрация“, коментира тя.

„Преминаваме през една малка алейка до огромния ров, който няма подпорни стени. От другата страна има булевард, който е огромна артерия“, сподели жената, чиито деца също са принудени да преминават през това място.

„Всички документи са изрядни, всичко е съгласувано и уговорено предварително със съседите. С повечето сме в добри отношения, но от всеки вход по една жена изразява различно мнение", коментира управителят на строителната фирма Таир Байрам.

„Решили са да ни атакуват. Всичко ще се възстанови, ще има нови градинки, а пукнатините са още от преди да започнем строежа. Имаме снимки“, обясни той.

От строителните органи вече е открито нарушение. Днес предстои и нова проверка.