Какви проблеми могат да изникнат при ремонта на жилището ни и как може да ги решим? Върху тези въпроси дискутираха дизайнери, които си направиха своеобразна групова терапия за гафовете, които са допускали в хода на своята работа.

Къде ще са гардеробите, къде ще е канапето, къде лампите и какви? Съвременните интериорни решения предлагат толкова много възможности за дома ви.

„Това е процес на проектиране, в който може да си позволим да направим някоя грешка, но преди да започне самото изпълнение, бързо да се усетим и коригираме“, коментира арх. Велко Стратиев.

От стария апартамент клиентът иска да му проектират нов - с ново разположение на стаите, нова баня, нова кухня и трапезария. Архитектите казали „да“ и започнали да преустройват апартамента.

Банята може да е с нарязани плочки или с цели пана, както го измисли архитектът.

„И тук трябваше да имаме един остров, кухненски остров, който да бъде без тази колона, но ето я нея“, казва интериорният дизайнер Петър Петров.

Колоната липсва в чертежа на апартамента, затова дизайнерите искали да обединят кухнята и трапезарията. „Клиентите винаги изискват от нас много добри решения, много креативни идеи“, казва той.

Банята трябвало да е с бели плочки, но майсторът започнал да лепи черни. Грешка при поръчката, за белите плочки пишело „неро“ - черни. Архитектът разказа за този гаф и още няколко.

Като групова терапия срещу страха от гафа архитектите цяла вечер споделяха и се смяха на своите гафове с идеята, че гафовете ги правят по-добри.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!