На 2 септември една от емблематичните българските банди - "Остава", празнува 29 години на музикалната сцена, с ежегодния си голям концерт в Борисовата градина. По повода излиза и нова книга - "Остава / думите", която събира текстовете на групата в поетичен формат. Заглавията на песните са написани на ръка от членовете на групата Свилен Ноев и Георги Георгиев.

"Текстовете са подредени в хронологичен ред, та дори има и някои нови, които не са в албумите. Много фенски подарък и за нас, и за хората, които ни харесват" - споделя Георги Георгиев. 

Книгата съдържа всички официални издания на "Остава", с включени три сингъла от предстоящия им албум. "Остава / думите" допълва издадената преди две години биографична книга "аз | Остава" (Scribens Acoustic, 2019). Официалното представяне на книгата ще бъде на концерта им на 2.09, където всеки ще може да си я закупи с автографи от групата. 

"Оказа се, че текстовете ни никак не са лоши. Аз съм габровец и се хваля много" - през смях сподели Свилен. 

Начинът, по който двамата написват текст за песен, е сходен - измислят словосъчетание, което се пее добре, и покрай него нареждат смисъла, спрямо настроението на парчето.

"Аз мисля, че мелодията има мощна сила и когато уцелиш и текста, силата й става умножена по 10" - уточнява солистът на групата.  

В 2-часовия празничен сетлист, освен големите си хитове, от "Остава" ще включат и няколко нови песни от предстоящия им нов студиен албум, който се очаква да излезе през идната пролет.

Гости на рождения ден на групата ще бъдат A.L.E.K.S. от последния сезон на "Гласът на България" и 17-годишната Vianne.