23-годишен неправоспособен шофьор беше задържан във Варна след гонка с полицията.  Той е с отнета книжка за шофиране след употреба на наркотици.

„На 5 януари около 11:30 ч. полицейски наряд извършва обход в разпореден маршрут в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества“, заяви пред bTV началникът на КАТ-Варна гл. инспектор Петко Камбуров.

Патрулът се опитва да спре шофьора за проверка. Той не се подчинява на подадените звукови и светлинни сигнали и опитва да избяга. Следва гонка.

При преследването блъска леко един автомобил и чупи страничното огледало на друг. В крайна сметка в района на Цветния квартал шофьорът е задържан.

Пробите му за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Установено е, че лицето няма книжка и има влязла присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

„В обитаваното от него жилище са открити зелена тревиста маса, електронна везна, прахообразни вещества. По случая е образувано досъдебно производство“, добави гл. инспектор Камбуров.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!