„Ясно е, че г-н Главчев просто изчете един списък, написан от някой друг. Ясно личат формации, които явно са вземали участие при сформирането – управляващата коалиция ГЕРБ-СДС, ПП, ДПС. Те се виждат вътре. Нали служебният кабинет е, за да се направят честни избори и виждаме изведнъж четирима министри, които продължават да са в него.“

Това заяви в „Тази сутрин“ зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. 

„Кой му е подал министрите, кой му е подсказал – тези въпроси са към г-н Главчев. Този, който може да има възражения, е президентът. Аз каквито и възражения да имам, мога само да ги говоря по телевизиите и по студиата. Политическите партии нямат ангажимент към служебните министри и състава на кабинета“, допълни Свиленски. 

Нямаме отношение и се разграничаваме от служебния кабинет, каза зам.-председателят на ПГ на БСП.

„Президентът сгреши с тези консултации. В Конституцията ясно пише, че те се провеждат преди сформирането на служебния кабинет. Ние бяхме поканени на консултации, на които да ни бъде представен служебният кабинет“, каза зам.-председателят на ПГ на БСП.

Според него е трудно да се говори за честен вот.

„В записа на ПП беше казано как ще правим избори без МВР, Бойко Борисов на среща в Бургас – как ще правим избори, когато ни смениха шефа на НАП в Бургас, без да питат кмета. На единия му трябва шефът на НАП, а на другия – шефът на МВР“, коментира Свиленски.

По думите му БСП няма да инициира промени в Изборния кодекс за отпадането на машинното гласуване, тъй като такива не се правят месец преди изборите.