„Победата на Бойко Борисов е уникална поради две причини – едната е заради джипката, която стана символ на промяната в България, а втората – невероятната му международна дейност“, каза бившият конституционен съдия и кандидат за депутат на ГЕРБ Георги Марков в студиото на „Тази сутрин“.

По думите му Борисов е ветеран и абсолютен европейски шампион по победи – с един мандат повече от Ангела Меркел и Виктор Орбан. Той определи Борисов и като „старейшината на ЕНП“.

Марков коментира решението на Борисов да се откаже от депутатското място като силен политически ход. „Не може да си возил на джипката Камерън и Орбан, да си ученик на Меркел и да седнеш с Бабикян в един парламент, и да слушаш лудостите на Мая Манолова“, каза той иронично.

Той разкри, че вече се е чувал с Бойко Борисов след парламентарния вот. „Казах му: "Виктор Орбан чакаше осем години унгарските комунисти да продадат държавата, а ти, приятелю, ще чакаш най-много осем месеца. Не ги бива за нищо, смешни са, нямат подкрепа. България трябва да мине през това и ти да се върнеш на бял кон“, каза Марков.

Марков също така добави, че Борисов на практика ще управлява още две години, тъй като България, освен парламентарна република, е и с местно самоуправление. „По места Борисов продължава да управлява цели 5 млн. българи. Той управлява цялата страна. Продължава международната си дейност като ветеран в ЕНП, а конфигурацията да я решават тези победените“.

Повече вижте във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!