„Имаме много различия и разминавания, но с „Демократична България“ може да бъде постигнат диалог в името на държавата“, каза Георг Георгиев от ГЕРБ в „Тази сутрин“. По думите му „Продължаваме промяната“ не са състоятелни за българската политика. 

„Докато имаш Кирил Петков, Асен Василев, сделките за газа, за нефта, аферата „Джемкорп“, когато имаш директни сведения затова, че са правени най-тежки злоупотреби с бюджета, когато държавата се намира в това икономическо състояние – огромна инфлация, милиарди дългове, няма как да говориш за правова държава и ред“, каза Георг Георгиев.

Той каза, че ГЕРБ няма да подкрепят законопроектите, които ще внесат ПП и ДБ, защото „са несъстоятелни и противоконституционни“.  

Той коментира и твърдението на Кирил Петков, че ГЕРБ са знаели са 228 милиона лв., източени през кредити и не са направили нищо.

„Средства от кредити не са точени. Това, че г-н Петков не разбира как функционира ББР или изобщо финансово икономическата система не означава, че има източени средства“, каза още Георгиев.

Той смята, че МВР е допуснала да се осакати системата, която пази границата, и че предишното правителство не е положило дипломатически усилия. 

„Няма как да имаме тема за Шенген преди тук вътрешнополитически да сме поставили процесите в ред“, каза той.