Нено Димов напусна ДСБ, след това мина през други политически сили…, бих казал, че той в някакъв смисъл е жертва на своя кариеризъм. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов по повод безпрецедентния арест на действащ министър – екоминистърът Нено Димов, който влезе в кабинета „Борисв 3“ от квотата на ВМРО.

Ген. Атанасов е убеден, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на Димов, а прокуратурата е действала на принципа „помогни на другарчето“.

„Когато няма вода – ето ви зрелище. Това е с цел временно отпушване на общественото напрежение“, коментира лидерът на ДСБ.

Според него жителите на Перник са станали жертва на двата вота, които се проведоха миналата година – избори за Европейски парламент и за местна власт. Проблемът е замитан, за да не повлияе на изборните резултати.

В настоящото Народно събрание няма политическа воля за сваляне на това правителство. Страхът на Борисов е от обществено недоволство и протести, които могат да свалят кабинета. Затова е този рязък ход – хвърляме една жертва на хората“, каза още гин. Атанасов.

Вижте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!