„В ареста на Нено Димов няма никаква логика – те могат да го преследват наказателно, но да се арестуват хора така. Това са типични действия за всяване на страх“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.

По думите ѝ този арест е показателен за това как ще действа Иван Гешев като главен прокурор.

„Това са милиционери, обучени в школата на МВР в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там всичко е екшън, недейте да очаквате право и върховенство на закона. Там има задача и батальонът се строява“, коментира Дончева.

Тя е съгласна с определението на Красимир Каракачанов, че задържането на Нено Димов е „показно убийство“, но уточни: „Когато правиш дослук с тези хора, ти отговаряш за този дослук. Когато години наред си подкрепял всякакви простотии, които не те засягат, но засягат други хора, недей да мислиш, че съдбата ще те избегне“.

На въпроса защо години наред българинът избира Бойко Борисов и той управлява вече три мандата лидерът на „Движение 21“ отговори: „Защото българинът харесва този вид хора и иска да прилича на тях, не иска да бъде справедлив, честен и подчиняващ се на закона и на правилата. Харесва мутрите“.

За периода, в който е била адвокат на „Мултигруп“ тя каза, че е работила с много интелигентни и способни хора в компанията. Илия Павлов не бих нарекла мутра, уточни Дончева.

Вижте цялото интервю във видеото!