46-годишният мъж, който вчера се барикадира в жилището си в Казанлък, е бил със съдебно минало. Той е лежал три пъти в затвора - два пъти за кражба и веднъж за шофиране след употреба на алкохол. След задържането му вчера са образувани две досъдебни производства срещу него. Проверява се информацията, че мъжът е употребявал наркотици. 

Вчера дори се наложи и спецчастите да блокират квартал Изток. В крайна сметка мъжът е задържан. 

“Вчера е изпратен екип на полицията и пожарната в търговски обект. Пожарът на заведението е овладян. След това незабавно са започнати процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура Стара Загора. Извършителят на палежа е установен и е изпратен полицейски патрул на неговия адрес, но лицето е започнало да хвърля различни предмети, както и тухли по полицейските служители. Барикадирал се е, което е наложило на място да пристигне специализираните служби на Министерство на вътрешните работи. След това лицето е било задържано”, заяви прокурор Мария Михайлова на брифинг. 

Тя подчерта, че е извършено е претърсване в дома на мъжа. 

“Има разпитани лица. Ще му бъде повдигнато обвинение и съответната мярка за неотклонение, съобразно съдебното му минало”, каза наблюдаващият прокурор. 

“Има сигнали подавани срещу лицето, които касаят хулигански подбуди. Те ще бъдат предадени на прокуратурата”, заяви началникът на РУ-Казанлък гл. инспектор Петко Стойнов.