Мъж се барикадира и сложи край на живота си в софийското село Петърч, както bTV първа съобщи.

Преди това е нанесъл побой на жената, с която живее на семейни начало. 34-годишният мъж е с криминални регистрации.

В следобедните часове вчера 25-годишна жена съобщила на полицейския патрул, който засякла на улицата в Костинброд, че бащата на детето ѝ след скандал ѝ е нанесъл побой. Най-вероятната причина е ревност.

Направил е опит да я изнасили и убие чрез душене, след което е напуснал жилището ѝ в Костинброд.

Пострадалата веднага била транспортирана за преглед и оказване на медицинска помощ в столична болница. Не е имала тежки травматични увреждания.

Установено е, че заподозреният обитава къща в село Петърч, след което на адреса веднага е изпратен автопатрул. При подхождането към къщата отвътре бил произведен изстрел, в резултат на което върху единия униформен служител се посипали счупени стъкла.

На място са изпратени криминални психолози и барети от Специализирания отряд за борба с тероризма. Хората от селото са били призовани да не излизат от домовете си заради информация, че мъжът е въоръжен.

При влизане в къщата полицаите са установили, че мъжът се е самоубил с незаконно притежаван пистолет. Бил е сам в постройката, не са пострадали други хора. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК – причиняване на смърт. За изясняване причината на смъртта му предстои да бъдат назначени експертизи – съдебномедицинска и балистична, съобщават от държавното обвинение.

Междувременно в Районна прокуратура – Костинброд се води разследване за извършени престъпления – отправяне на закана с убийство и причиняване на телесна повреда.