Трима протестиращи бяха задържани след конфликта на булевард „Ситняково“. До ескалация на напрежението се стигна, след като жена опита да премине през блокадата пред румънското посолство.

Адвокат Полина Велчева е поела защитата на единия от задържаните – Георги Георгиев. „Снощи му бяха повдигнати две обвинения – едното за хулиганство, другото за увреждане на МПС. В момента той е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще отправи искане за постоянното му задържане, а мярката за неотклонение ще се гледа днес или утре“, съобщи адвокатът в предаването „Тази сутрин“. 

„Георги Георгиев е роден през 1994 г. и работи като готвач. Той е бил част от протеста, който е стигнал до „Ситняково“, пред румънското посолство, по негови думи, протестиращите са блокирали и другия булевард –„Гео Милев“. От там е спрян достъпът на автомобилите, но един е успял да мине блокадата. На втората блокада хората са помолили шофьора да обърне както са направили другите“, разказа адвокат Полина Велчева. 

Тя обясни, че Георги Георгиев не е знаел, че в колата има две деца, видял е само, че тя минава през едно колело.   

„Шофьорът се засилва се срещу хора, които са били пред колата. Пред него момиче е паднало пред гумите на колата. Било е голяма суматоха, имало е и деца“, посочи още адвокатът. 

 По думите на Георги, той е извикан от полицейските служители да му бъде извършена справка, след това са му казали че е задържан и е откаран в Първо районно, каза още Полина Велчева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!