Протест на граждани в защита на майките и жените от агресия е обявен за 21 часа тази вечер в района на кръстовището на румънското посолство.

Организаторите на проявата са заявили желанието си да протестират в общината и заради това на място ще има и полицейско присъствие.

Днешният протест е факт, след като снощи се стигна до напрежение между шофьори и участници в протестите в София. Трима души бяха задържани, след като нанесоха щети на лекия автомобил на жена, която се опита да премине през кръстовището.

Тази вечер обстановката на „Орлов мост“ е спокойна, но заради възникнало вчера напрежение 19-годишен младеж се сдоби с обвинение. От прокуратурата посочват, че той е "извършил непристойни действия – хвърлил стъклена бутилка към протестиращите, отправял обиди към тях и размахал газов пистолет."

Близо 24 часа, след като младежът извади газовия пистолет, на „Орлов мост“ все още се притесняват, че провокациите зачестяват. Разказват, че момчето от клипа се е държало неадекватно.

Междувременно точно в 8 ч. тази сутрин част от палатковия лагер на „Орлов мост“ тръгна с шествие към нова акция - окупация на сградата на Централната избирателна комисия.

Демонстрантите настояваха да присъстват на заседанието на ЦИК. Не бяха допуснати от кордона с полиция и се стигна до словесни нападки между органите на реда и протестиращите.

От блокадата полетяха яйца и домати по сградата. Минути преди това звънци и тъпани звучаха пред ЦИК - акция, организирана от „Изправи се.БГ“, за да "събуди спящите вътре".

Демонстрантите обградиха и задния вход на сградата на ЦИК. След като не успяха да влязат и оттам, шествието се върна отново на „Орлов мост“.