Двама възрастни мъже бяха пребити и ограбени. Първият случай е от град Славяново, а вторият е от София.

В резултат на проведените незабавни действия служители на ПУ – Славяново установили и задържали извършителя – 36 годишен от Славяново, с криминални регистрации в полицията и осъждан. С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.

„Мъжът е дошъл към един часа през нощта, дядо ми е станал и той е избягал, но след 10 минути се е върнал. Дядо ми вече е бил буден и са се спречкали, но нападателят започва да му нанася побой. В желанието се да се спаси, дядо ми си хвърля портмонето със 120 лева, нападателят ги взема и си заминава. Дядо ми след това звъни на 112”, разказа внукът на нападнатия мъж в предаването „Тази сутрин” по bTV.

В София в събота по обяд 86-годишен мъж се прибира от пазар близо до метростанция „Вардар”. След него тръгва и негов съсед - Александър Кузов, тъй като забелязва, че странен младеж със сив суитчър и качулка да върви след мъжа. След това се чума странен шум и се оказва, че младежът е атакувал дядото. Нападателят успява да ограби възрастния мъж и да избяга.

„Спомня си, че някой го е ударил по главата и е паднал. Събужда се и вижда съседа и полиция около него, Нападнат е в гръб, ударен е 4 пъти”, обясни дъщерята на пострадалия Сийка Димитрова. У

Мъжът е откаран в Окръжна болница в тежко състояние, но е стабилизиран. Полицията все още издирва нападателя.