Домашна или от магазина - коя туршия и лютеница ще ни излезе по-евтино?  

Йорданка и майка ѝ Цветанка живеят във врачанското село Чирен. 

Двете са направили 17 буркана с парена туршия със зеле, моркови и чушки. 

“Грубо казано за тези буркани аз съм вложила 25 лв. Моята калкулация показва, че един буркан ми излиза 1,35 лв. Не знам колко ще струва на пазара, но вероятно ще е много повече”, каза Йорданка. 

Срокът на годност на тази зимнина е до пролетта.

Цветанка разказа, че преди да има буркани зимнината е правена в делви затворени с лозови листа. 

Цената зависи от вида на туршията, но себестойността на буркан може да е под 2 лв., заяви Владимир Иванов от Държавна комисия по стокови борси и тържища в предаването "Тази сутрин". 

Той даде пример с киселите краставички, където буркан може да струва към 1,5 лв., ако са мариновани то цената ще е малко над 2 лв.

Във всички случаи цената на домашно приготвената зимнина ще е по-добра от тази в магазина, каза Иванов. 

За това какви са цените на плодовете и зеленчуците на тържищата - гледайте повече във видеото. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement